Politie wil geen trucjes bij snelheidscontroles





 

Groningen - De korpsleiding van de Regiopolitie Groningen is niet gediend van trucjes om snelheidsovertreders te pakken. Een medewerker die zijn radarauto, een Peugeot 307 met het kenteken 56-HL-HK, had voorzien van een sticker ’werkverkeer’ om snelheidsovertreders te misleiden, is daarom op zijn vingers getikt.



Deze krant publiceerde eerder deze maand het bericht dat aan de Plataanlaan in Groningen een radarwagen was gesignaleerd die een gele sticker ’werkverkeer’ op zijn kofferdeksel had geplakt. Dezelfde medewerker zou op andere momenten ook een blauw bordje met de witte letter L gebruikt hebben om daarmee de indruk te wekken dat een lesauto aan de kant van de weg was gestrand.



”De politie wil met open vizier de snelheidscontroles doen en zich niet bedienen van trucjes om overtreders te grazen te nemen”, zegt Marleen Hanenberg van de Regiopolitie Groningen. Zij bevestigt dat de superieuren de controleur op zijn gedrag hebben aangesproken.



In het verleden wekte de politie ook wel eens de indruk met pech langs de kant van de weg te staan, terwijl het om een snelheidscontrole ging. De radarauto stond dan met geopende motorkap en een gevarendriehoek langs de kant van de weg. ”Ook dat willen we niet hebben”, zegt Hanenberg.



Hoewel de overtredingen die de radarauto aan de Plataanlaan heeft geregistreerd ’onder valse voorwendselen’ lijken te zijn geregistreerd blijven de daaruit voortvloeiende boetes gehandhaafd.



Een lezer meldde maandagmiddag dat hij tussen half twee en twee uur langs de A28 tussen Haren en Groningen een donkerkleurige VW Vento had zien staan met op de achterklep de gele magneetsticker met de tekst ”werkverkeer”. In de auto hing over de rugleuning van de bestuurdersstoel een roodgekleurd en fluoriderend hesje dat wegwerkers doorgaans tijdens hun werk dragen.



Volgens deze passant ging het om een radarwagen van de politie die ter plekke de snelheid van passerende automobielen controleerde. Politiewoordvoerder Marleen Hanenberg kan niet bevestigen of de waarneming van de passant klopt.

 
 
Bron: Dagblad van het Noorden
 
  26-9-2006  


|

FlitsKaart