Politie Zaandam laat zijn flitsapparatuur stelen? (updated)2853x

Er zijn voor een agent een paar ultieme vernederingen, als je dienstwapen kwijtraakt of als je auto gestolen wordt. Voor BOA's is dit het laten stelen van je flitsapparatuur.

Rond een uur of 13:00 vanmiddag kregen we een mailtje met als onderwerp "mobiele flitser gestolen tijdens controle":

Zojuist voor ons bedrijf gebeurd! (N203 Zaandam, maps). Ik heb het niet gezien maar men kwam wel meteen aan mij vragen of ik hem had omdat ik de heren nogal eens boos toespreek als ze er weer staan. De agenten hebben toch wat uit te leggen bij terugkomst op de basis denk ik. Duur kastje alleen gelaten.

Na wat over en weer mailen bleek het te gaan om een actieve mobiele flitser in de middenberm van de vierbaans Provinciale Rondweg (N203) in Zaandam, die kennelijk even alleen is gelaten. Een man en vrouw in uniform kwamen aan onze tipper, laten we hem "Henk" noemen, persoonlijk vragen of hij wist waar de kast gebleven was, dit waarschijnlijk omdat hij ze wegstuurt als ze op het bedrijfserf staan te flitsen.

Uiteraard gingen we dit direct verifiƫren bij het betreffende korps. Het was een wat moeizaam telefonisch contact, waarin het even stil bleef, en ik de wedervraag kreeg "waarom wilt u dat weten?" Nou, wat denkt u zelf... Er werd uiteindelijk afgesproken dat we na navraag een mailtje zouden krijgen, en dit plopte dan ook vrijwel ogenblikkelijk in onze box, met een ontkennende strekking.

Nu is het het woord van onze tipgever tegen dat van de politie. De vraag is alleen wat voor baat iemand er bij zou hebben om dit verhaal te verzinnen. Navraag bij de vrienden van Flitsservice.nl leerde bovendien dat er inderdaad op precies die locatie geflitst werd vandaag.

"De voorgaande keren lieten ze m ook achter en kwamen na een uurtje terug", voegde Henk er aan toe, "ze pasten wel bij elkaar vind ik achteraf." Als zoiets gebeurt wil je dit natuurlijk niet in de publiciteit hebben, dus wellicht zijn we hier door de politie met leugens afgepoeierd om hun eigen blamage te verhullen.

Wel nodigen we de eventuele dief van deze bermkassa uit zich bij ons te melden, onder garantie van volstrekte anonimiteit. Als hij tenminste kan zitten om een mailtje te typen met dergelijke grote cojones.

UPDATE 15-01-2014: de politie laat in een nieuwe reactie weten dat de radarapparatuur vandaag wel tijdelijk onbemand is geweest op de N203, maar die zou later gewoon weer opgehaald zijn en dus in het bezit zijn van de rechtmatige eigenaar. Mogelijk is hierdoor - ten onrechte - de indruk ontstaan dat de apparatuur zou zijn gestolen.

Bron:  Autoblog.nl

Melder: Wimlex

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

Het betreft deze melding:
09:08:36 N203 radar nh n203 in zaandam op de provincialeweg thv toyota dealer