Politie zet flitspaal voorlopig uit na 'vrijspraak' van boete



x

NIJMEGEN - De flitspaal op de Neerbosscheweg in Nijmegen die hardrijders moet betrappen die richting A73 rijden, is tot nader order buiten werking gesteld. De politie heeft de camera eruit gehaald.



Dat is gebeurd naar aanleiding van een uitspraak van de Nijmeegse kantonrechter. Een docent aan een verkeersopleiding, vocht voor de rechter aan dat hij was geflitst en bekeurd omdat hij op deze weg te hard had gereden. De rechter stelde hem in het gelijk omdat onvoldoende duidelijk is dat op deze weg niet harder mag worden gereden dan 50. Er is nauwelijks bebouwing die bestuurders waarschuwt dat ze nog in de bebouwde kom rijden en de weg is ook nog eens breed, zo overwoog de rechter onder meer.



Het speciale politieteam dat verantwoordelijk is voor de grootschalige snelheidscontroles wacht voorlopig op een reactie van het Openbaar Ministerie, zo zegt een woordvoerster. Mocht de flitspaal zijn werk weer gaan doen, dan zal dat volgens haar tevoren bekend worden gemaakt.



Ook de gemeente Nijmegen beraadt zich op maatregelen na de uitspraak van de kantonrechter over de snelheidslimiet op de Neerbosscheweg. Waarschijnlijk worden hier en eventueel ook op andere wegen extra borden neergezet die duidelijk moeten maken dat de maximumsnelheid 50 kilometer per uur is.



Het vonnis is ook aanleiding voor de gemeente voor intern beraad en overleg met de politie. Volgens een woordvoerster wordt gedacht aan meer borden en eventueel ook een waarschuwing op het wegdek. Er wordt ook naar andere wegen gekeken waar zich een soortgelijke situatie voordoet. Het gaat dan met name over de overgangen over het Maas-Waalkanaal.

Bron:  De Gelderlander

Melder: Michael

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram