'Politieauto's rijden nogal eens te hard'x

LEEUWARDEN - Agenten geven het verkeerde voorbeeld als zij met de politiewagen onnodig de maximumsnelheid overschrijden. Dit stelt Homme Biemold van verkeersveiligheidsorganisatie 3VO. Hij zegt dat bij het meldpunt verkeersonveiligheid klachten over te hard rijdende politiewagens zijn binnengekomen. Biemold sprak gisteren op een bijeenkomst van het Friese verkeersveiligheidsorgaan ROF.
De 3VO-voorzitter kaart de kwestie aan bij politiemensen die zich bezighouden met snelheidscontroles (Fryske Diken) en bij het openbaar ministerie. Biemold vindt dat er van die kant een signaal moet komen dat de politie een voorbeeldfunctie in het verkeer heeft. ,,Dit verkeerde gedrag moet over zijn.''Onlangs reed een politiewagen zonder merkbare alarmsignalen hem voorbij op een weg waar hij zich exact aan de maximumsnelheid hield. Op de vraag van meerijdende kinderen waarom de politiewagen hen voorbij reed, moest hij een ontwijkend antwoord geven. ,,Ik kon toch moeilijk zeggen dat de politie zich niet aan de regels hield.''

Bron:  Leeuwarder Courant

Melder: Eddo

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

Pas zodra het iemand uit een belangenvereniging overkomt kan er wel actie ondernomen worden. Politie en de Marechaussee hebben volledige ontheffing van de regels, indien de dienst dat vereist.

Helaas hebben burgers vaak niet de mogelijkheid om dit te controleren en daar wordt dus gretig misbruik van gemaakt. Soms heb je geluk, als je net een motoragent voorbij ziet scheuren om hem verderop zijn lasergun tevoorschijnt te zien toveren. Dan kan je met recht afvragen of de dienst dat vereist en kan je daarover een klacht indienen bij het plaatselijke korps.