Politiebonden schorten acties op554x

De politiebonden stellen hun stakingsacties korte tijd uit. Dat zei Hans van Duijn, voorzitter van de NPB dinsdag.

De vakbonden en het ministerie van Binnenlandse Zaken doen dinsdag nog een poging uit het cao-conflict te komen zonder dat er acties nodig zijn, meldde Van Duijn.

Eigenlijk zouden dinsdag acties worden aangezegd bij het ministerie en de politiekorpsen. Als de bonden en het ministerie er toch niet uitkomen, worden de acties woensdag alsnog aangekondigd.

Clinch

De politievakbonden, die sinds eind vorig jaar met minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken in de clinch liggen over een nieuwe politie-cao, hebben om een nieuw gesprek gevraagd.

Afgelopen vrijdag spraken zij ook al met de minister en haar onderhandelaars, maar toen kwamen de partijen er niet uit.

Salarisverhoging

De vakbonden willen een flinke salarisverhoging voor de circa 53.500 leden, waaruit ook waardering blijkt voor de zwaarte van het politievak. Die waardering moet in de toekomst ook blijken uit de opbouw van het salarissysteem.

Over de inhoud van eventuele acties wilden de bonden nog niks kwijt. Wel is duidelijk dat een deel daarvan publieksonvriendelijk wordt. Maar mogelijk pakken de actievoerende agenten ook het coulancebeleid weer op, waarbij ze minder bekeuringen uitschrijven.

Video

Bron:  nu.nl

Melder: bokoe

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram