Politiechef: Controle Amstelwijckweg was nodig en ging niet om geld1222x

Politiechef A. Sijtsma van het district Dordrecht en de Zwijndrechtse Waard schrijft in een schriftelijke reactie op een artikel in deze krant dat de verkeerscontroles op de Amstelwijckweg in Dordrecht in juni noodzakelijk waren omdat er gevaarlijk werd gereden.

De controles hadden volgens hem zeker niet als doel geld te verdienen, zoals door werknemers van het bedrijfsterrein wordt gesuggereerd. ,,Natuurlijk leveren bekeuringen geld op. Maar niet voor de politie Zuid-Holland Zuid,’’ schrijft Sijtsma in een ingezonden brief die vrijdag ook integraal op het Lezersplein in AD De Dordtenaar te lezen is.

Werknemers van de Krabbepolder en het Zeehavengebied gingen begin juni massaal op de Amstelwijckweg op de bon. Zij willen gezamenlijk bezwaar maken, omdat de maximumsnelheid, dertig kilometer, volgens hen niet duidelijk aangegeven stond.

De Amstelwijckweg werd door hen tijdelijk gebruikt als alternatieve route, vanwege wegwerkzaamheden aan de Wieldrechtseweg.

Volgens Sijtsma waren de controles noodzakelijk omdat omwonenden geklaagd hadden over hardrijders. ,,Sommige mensen durfden hun kinderen niet op straat te laten spelen.’’ De politiechef meldt in zijn brief dat er in de eerste weken van juni gemiddeld 85 bekeuringen per dag uitgeschreven zijn.

Afgevaardigden van de zeventig bedrijven op Krabbepolder hebben donderdag opnieuw overlegd over de gang van zaken. De ondernemers en werknemers willen volgens E. Bok een nieuwe poging doen om in gesprek te komen met de politie om te praten over de verkeersactie. ,,Daar hoop ik echt op dat dat lukt.’’

Een werkneemster die op Krabbepolder werkt meldde donderdag dat zij inmiddels vier bekeuringen moet ’afrekenen’ bij Justitie. ,,Daar verdwijnt een groot deel van mijn vakantiegeld,’’ zegt zij.

Bron:  AD - Drechsteden

Melder: Maserati Teun

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

Maar het ging niet om het geld.