Politiecontrole verstoort Arnhemse avondspits408x

Een politiecontrole op de A12 bij Duiven zorgt ervoor dat de dagelijkse files veel langer zijn dan gebruikelijk. De controlepost staat opgesteld in de richting van Duitsland.

Veel automobilisten trappen bij het zien van de controle op de rem of laten het gas los. Hierdoor zijn de gebruikelijke files rondom Arnhem donderdagmiddag een stuk langer dan we gewend zijn. Opgeteld ziet de VID rond Arnhem dik 20 kilometer file. Op de A12 tussen Utrecht en Duitsland staat het verkeer al voor knooppunt Waterberg vast over meer dan 10 kilometer. Dat is hoogst ongebruikelijk.

N325 ook vast
Ook op de N325 heeft het verkeer veel last van de politiecontrole. Het verkeer staat al vanaf Elden vast en dit gaat door tot Velperbroek over 10 kilometer. Een ooggetuige liet aan de VID weten dat hij de politie heeft gebeld over het feit dat de controle file veroorzaakt. De politie liet hierop volgens de beller weten dat de controleur ’dit zelf wel kan inschatten’. De VID verzet zich al langer tegen flitsfiles. Keer op keer gaat het mis, terwijl de afspraak helder is: bij hinder vertrek je.

Update 17:55 uur
De politiecontrole is inmiddels opgedoekt, maar voor de Arnhemse avondspits mag het niet meer baten. De files zijn onnodig lang gegroeid.

Bron:  VID

Melder: MustangMach1

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram