Proef met snelheidsbegrenzing van start1619x

Te hard rijden doet bijna iedereen wel eens, maar als het goed is, is er binnenkort een systeem beschikbaar dat de snelheid in de gaten houdt en zo nodig aanpast. In opdracht van de overheid wordt nu getest met een systeem dat hardrijden moet uitbannen.

Het Ministerie van Infrastructuur & Milieu heeft de bedrijven Oranjewoud, Technolution en DTV Consultants opdracht gegeven een proef te beginnen met een zogeheten snelheidsslot. Het systeem gebruikt een via GPS van actuele informatie voorziene kaart die van elk wegvlak de maximumsnelheid herkent.

Wanneer die wordt overschreden kan het systeem de bestuurder waarschuwen of zelfs de auto begrenzen op de maximumsnelheid.

Londen

Een soortgelijk systeem werd al eerder in Londen met succes getest. De Nederlandse proef gaat plaatsvinden in Noord- en Zuid-Holland en pas als het systeem daar succesvol blijkt, wordt nagedacht over een landelijke dekking. In de toekomst zou het systeem ingezet kunnen worden om notoire hardrijders in het gelid te houden.

Voor de drie maanden durende praktijktest worden nog deelnemers gezocht. Wie de drie maanden met de snelheidsoppas volledig uitzit krijgt daar 300 euro voor.

Voor meer informatie klik hier.

Bron:  autoweek.nl

Melder: Jeff

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram