Prof. Dr. Dorgelolaan goudmijntje voor Eindhovense politiex

Bij een verkeerscontrole op de Professor Dr Dorgelolaan zijn vandaag 450 voertuigen gecontroleerd. 47 bestuurders werden geverbaliseerd. 42 voor het overschrijden van de maximum snelheid (hoogst gemeten snelheid 98 km/u), een voor het voeren van mistlampen aan de voorzijde, een voor het niet handsfree bellen en drie voor een parkeerverbod.

Een 31-jarige Eindhovense automobilist is vrijdagmiddag op de Professor Dr Dorgelolaan aangehouden. De man reed met een snelheid van 124 km/u waar 50 km/u is toegestaan. De verdachte kreeg een proces-verbaal en raakte zijn auto en zijn rijbewijs kwijt.

Op de Genovevalaan en op de Professor Dr. Dorgelolaan zijn woensdag tussen 11.45 en 17.50 uur snelheidscontroles gehouden. Op de Genovevalaan zijn 2.090 bestuurders gecontroleerd en op de Professor Dr. Dorgelolaan 2.100. In totaal reden 834 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is maar liefst 134 km/u.

Op de Prof. Dr. Dorgelolaan is donderdag tussen 9.00 en 10.30 uur een verkeerscontrole gehouden. Met een lasergun werd de snelheid van 466 voertuigen gecontroleerd. 23 bestuurders reden harder dan de toegestane 50 km/u. De snelste reed 92 km/u. Een bestuurder kreeg een bekeuring omdat hij de mistlichten brandden. Een ander zat te bellen tijdens het rijden en kreeg ook een bon.

Tussen 07.30 uur en 11.45 uur is er op de Vestdijk en de Professor Dr Dorgelolaan een snelheidscontrole gehouden. 45 bestuurders werden staande gehouden en bekeurd omdat zij harder reden dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 97 km/u

Op de Stationsweg, de Vestdijk en op de Professor Dr. Dorgelolaan zijn dinsdag tussen 10.00 en 12.00 uur en tussen 13.30 en 16.30 uur verkeerscontroles gehouden. In totaal werden zeventig bekeuringen uitgedeeld. 63 voor te hard rijden, vijf voor het niet dragen van de autogordel, één voor het rijden door rood en één voor het rijden met mistverlichting aan. Ook werd op de Professor Dr. Dorgelolaan een 28-jarige automobilist uit Eindhoven betrapt op het rijden onder invloed. Bij de man werd een promillage van 1,35 gemeten. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt

Woensdag tussen 8.45 en 10.30 uur en 13.45 en 17.00 uur op de Prof. Dr. Dorgelolaan 3600 voertuigen gecontroleerd. Er werden 84 bestuurders bekeurd omdat ze harder reden dan de toegestane 50 km/u. De hoogste snelheid was 112 km/u. Verder werden bonnen uitgedeeld voor het niet handsfree bellen, niet dragen autogordel, voeren mistlicht en verlopen rijbewijs.

Donderdagavond tussen 19.00 en 21.00 uur zijn verkeerscontroles gehouden op de Professor Dr. Dorgelolaan, Vonderweg en Emmasingel. Er zijn 1200 auto’s gecontroleerd. 24 bestuurders kregen een bekeuring omdat ze de autogordel niet droegen. 41 bestuurders reden te hard. De snelste reed 109 km/u waar 50 is toegestaan. Zijn rijbewijs en auto werden ingenomen. Na overleg met de officier van justitie kreeg de man, een 43-jarige Nuenenaar, zijn auto en rijbewijs terug na betaling van een boete van € 500,=.

Donderdagmiddag tussen 14.30 uur en 17.00 uur is er een snelheidscontrole gehouden op de Vonderweg, Emmasingel en de Prof Dr Dorgelolaan. Van de 3200 gecontroleerde voertuigen kregen 103 bestuurders een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 102 km/u. Daarnaast zijn 17 bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de autogordel en vier bestuurders omdat zij niet de juiste verlichting voerden

Woensdagmiddag van 14.00 uur tot 15.30 uur is er op de Professor Dorgelolaan een verkeerscontrole gehouden. 25 automobilisten kregen een proces-verbaal voor het overschrijden van de maximum snelheid. De hoogst gemeten snelheid was 87 km/u. Een bestuurder kreeg een bekeuring omdat een breedstralers voerde.

Op de Professor Dr. Dorgelolaan is woensdagochtend rond 9.55 uur een 38-jarige automobilist uit Nuenen aangehouden. De man reed maar liefst 108 km/u over deze straat waar 50 de maximum snelheid is. De auto van de man is in beslag genomen. Ook zijn rijbewijs werd ingenomen door de politie. Tegen de hardrijder wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Bron:  Politie Brabant Zuid-Oost

Melder: De Nachtkoerier

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

De laatste twee maanden wordt er met grote regelmaat prijs geschoten op de Professor Dr. Dorgelolaan in Eindhoven. Het betreft hier het verlengde van de Eisenhowerlaan, lokaal ook wel "Helmondweg" genoemd. Enige tijd geleden heb ik op deze plek 's avonds in het donker ook een fotoreportage gemaakt. De politiesurveillant van de afdeling Eindhoven-Centrum die ik toen sprak gaf opmerkelijke beweegredenen voor de controles hier aan:

Tijdens de normale surveillances kunnen wij als centrum-afdeling niet voldoende PV's uitschrijven om de opgelegde aantallen te halen. Daarom staan we voorlopig met grote regelmaat hier op de Dorgelolaan. Dit is de enige lokatie binnen ons centrum-gebied waar we onze doelen kunnen halen. We doen het voorlopig met grote regelmaat, mocht dat in de loop van het jaar onvoldoende blijken kan het herhaald worden. Het is ook niet mijn keuze, maar we hebben geen optie. De regiopolitie legt ons als afdeling een aantal PV's op dat we uit moeten schrijven. Zij moeten daarover op hun beurt weer verantwoording afleggen aan de minister (prestatiecontract red.) en het BVOM.


Kortom: scoren alleen om de targets te halen zonder enige bevordering van de verkeersveiligheid!!! Dit is wat flitsservice betreft een zeer kwalijke zaak waartegen wij al langer ageren. In dit geval wordt het alleen ook nog door de politie zelf bevestigd.

De inbeslagname van iemands auto en rijbewijs gisteren zijn een hoogtepunt in de zinloze strijd die de politie hier al wekenlang voert. Ook gisteren is naar ik heb begrepen PSV-Voetballer Wilfred B. hier op de bon geslingerd. Ook hij is maar een mens...

Doet u de komende tijd op deze invalsweg van het Eindhovense Centrum dus even rustig aan. Deze weg is absoluut niet ingericht voor een snelheid van 50 km/u of lager. Hij heeft twee rijstroken, een brede middenberm, vrijliggende fiets- en voetpaden en over een afstand van bijna 2 kilometer geen enkele zijstraat. Zelfs als je hier je snelheid al in de gaten aan het houden bent loopt je snelheid al op tot 60 km/u. Normaliter hanteert de politie hier een limiet van 65 km/u bij lasercontroles. Bij radarcontroles ligt dit uiteraard gewoon op 57 km/u.

De politie Brabant-Zuidoost laat hier, onder druk van oppertollenaar Koos Spee, weer zien dat men de prioriteiten totaal verkeerd legt. U bent gewaarschuwd!

De Nachtkoerier