Provincie Groningen geeft slipcursus aan jongerenx

De provincie Groningen wil jongeren die net hun rijbewijs hebben slipcursessen laten nemen, zodat ze in geval van nood op de weg hun mannetje kunnen staan.Met jeugd wordt de groep van 18-24 jaar bedoeld. Een half jaar nadat ze hun rijbewijs hebben gehaald ontvangen ze een oproep. Ze krijgen vervolgens de gelegenheid zich op vrijwillige basis bij te laten scholen.

De extra rijtraining bestaat onder meer uit een serie praktijkritten onder begeleiding. Naast advies over bijzondere verrichtingen worden er remproeven op gladde wegen en in bermen uitgevoerd. ook bezitters van het motorrijbewijs of het bromfietscertificaat kunnen instructie krijgen over het verbeteren van de rijvaardigheid. Bovendien worden er op scholen in alle noordelijke provincies verschillende projecten gestart. Deelnemende scholen kunnen een verkeersveiligheidslabel halen. Ongeveer een kwart van de verkeersdoden is tussen de 15 en 25 jaar oud.

Bron:  Metro

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

Dit soort initiatieven juichen wij van harte toe. Het in de berm komen, overcorrigeren en aan de andere kant tegen een boom/sloot terechtkomen is een erg veel voorkomende oorzaak van doden in het verkeer. Als je daarop getraind bent, red je mensenlevens in een noodsituatie.