Radarcontroles op A27: werk voor sleepdienst





 

EEMNES -
Een dertigjarige man uit Almelo vloog op de A27 bij Eemnes met zijn bestelbus over de kop toen hij remde ter hoogte van een radarwagen van de politie. De man reed in de richting van Utrecht. Zijn voorligger kreeg de radarwagen in het vizier en trapte vervolgens stevig op zijn rem.



De Almeloër remde ook keihard om - naar eigen zeggen - een botsing met zijn voorligger te voorkomen. Daarbij week hij uit naar links en kwamen zijn wielen in de middenberm terecht. Bij een stuurcorrectie naar rechts vloog de auto over de kop, schoof over de snelweg en kwam ondersteboven op de vluchtstrook terecht. De man raakte daarbij niet gewond, zijn auto was total loss.



De sleper ziet een duidelijk verband tussen de zeer frequente snelheidscontroles en het aantal keren dat de sleepwagen moet uitrukken voor op elkaar geklapte auto's en uitgegleden motorrijders. Volgens de politie valt het allemaal wel mee. Woordvoerder Bennink: ,,Je ziet bij radarcontroles wel dat auto's vreemde manoeuvres maken en er ontstaan daardoor soms kop-staartbotsingen maar het is op dat stukje niet opvallend vaak raak."

 
 
Bron: Gooi en Eemlander
 
  10-3-2002  


|

FlitsKaart