Radardetector belangrijk voor verkeersveiligheid





 

Recent heeft het Britse Ministerie van Transport aangekondigd dat GPS waarschuwingssystemen om snelheidscamera's te kunnen detecteren, zoals de complete RoadPilot productreeks, volledig legaal zijn volgens het nieuwste Britse wetsvoorstel ter bevordering van de verkeersveiligheid. Bovendien leveren systemen als de RoadPilot volgens het Ministerie een belangrijke bijdrage aan de inspanningen van de overheid om buitensporige snelheids-overtredingen in te dammen.



In Nederland zijn radardetectoren al sinds vorig jaar verboden en Engeland gaat dat voorbeeld nu volgen. Maar net als in Nederland blijft het bezit en gebruik van een GPS waarschuwingssysteem als de RoadPilot ook in Engeland volledig legaal. "Het grote verschil met Nederland is echter dat de Engelse overheid duidelijk erkent dat deze apparaten de verkeersveiligheid vergroten," verklaart Bas Smulders, directeur van Morpheous Benelux, de Nederlandse importeur van RoadPilot systemen. "Terwijl justitie in Nederland zo min mogelijk over de legaliteit van deze apparaten rept omdat ze hier nog steeds worden gezien als hulpmiddelen om verkeersboetes te voorkomen."



Het nieuwe wetsvoorstel is in Engeland op 8 maart door het Britse House of Commons goedgekeurd en wordt naar verwachting in maart 2006 van kracht. In het wetsvoorstel wordt het gebruik van detectieapparatuur voor het opsporen van snelheidsmeetinstrumenten aan banden gelegd. Volgens het Ministerie van Transport blijft het gebruik van RoadPilot GPS waarschuwingssystemen echter volledig legaal, omdat ze 'voldoen aan het beleid van het Ministerie dat er voor pleit dat de locaties van snelheids-camera's voor automobilisten zichtbaar en voorspelbaar zijn. Op die manier leveren de systemen een belangrijke bijdrage aan het voorkomen van buitensporige en ongewenste snelheden op de wegen'.



"Onze RoadPilot producten zijn altijd al bedoeld ter bevordering van de verkeers-veiligheid en het feit dat onze producten naast Nederland ook in Engeland legaal blijven, zelfs volgens dit nieuwe wetsvoorstel, bewijst dat," verklaart Bas Smulders. "Onze systemen zijn zó ontwikkeld dat ze automobilisten meer bewust maken van hun snelheid door hen te informeren over de geldende snelheidslimieten en door hen op voorhand te waarschuwen voor mogelijke veranderingen in de doorstroming van het verkeer in de buurt van snelheidscamera's. Wij zijn dan ook blij dat de belangrijke bijdrage van RoadPilot systemen aan de verkeersveiligheid nu door officiële instanties en het Britse Ministerie van Transport wordt erkend."

 
 
Bron: Autoscoop.nl
 
  23-3-2005  


|

FlitsKaart