Rijk vertraagt aanpak zuidelijke ringweg stad Groningen





 

Groningen - Er is geen zicht op een spoedige allesomvattende aanpak van de verkeersproblemen op de zuidelijke ringweg in de stad Groningen. Tot ontzetting van de noordelijke provincies verlangt verkeersminister Karla Peijs nieuwe studies.



Hier is sprake van onwil", stelt de Drenthse VVD?gedeputeerde Spike Swierstra als woordvoerder van de noordelijke provincies. "Er liggen al stapels onderzoeken. En die zeggen allemaal hetzelfde. Je kunt niet volstaan met het verbeteren van het openbaar vervoer in en rond de stad. Ook op de zuidelijke ringweg zelf moet je ingrijpen."



Volgens Swierstra valt er met dit kabinet geen zaken te doen. Daarom vestigt het Noorden zijn hoop op de Tweede Kamer. In een brief vragen de provincies de Kamer iets te doen aan de halsstarrige opstelling van Peijs. De bemoeienis van de Kamer moet er ook toe leiden dat Groningen en Drenthe aan de slag kunnen met een verbetering van het openbaar vervoer in en tussen Groningen en Assen. "Er is volstrekt onvoldoende zicht op financiering van investeringen. We hebben in recent overleg met Peijs maar een beetje vooruitgang geboekt", zegt Swierstra

 
 
Bron: Dagblad van het Noorden
 
  18-10-2006  


|

FlitsKaart