Rijkswaterstaat leidt verkeer 71 kilometer om





 

LEEUWARDEN - Automobilisten die komend weekeinde vanuit Leeuwarden naar Heerenveen of Sneek willen, moeten goed nadenken voordat ze de borden van Rijkswaterstaat volgen. De dienst sluit de weg N32 vanuit Leeuwarden naar het zuiden wegens werkzaamheden af en laat het verkeer daarbij vijftig kilometer omrijden.



„We willen het verkeer toch vooral over snelwegen leiden en andere routes zijn er dan niet”, verklaarde projectmanager groot onderhoud Noord-Nederland Hans Boogert van Rijkswaterstaat donderdag.



De dienst wil voorkomen dat automobilisten door kleine dorpjes een kortere en snellere route gaan gebruiken. „Ik heb het even op mijn TomTom geprobeerd en er zijn wel zeven alternatieve snellere routes”, bekent Boogert.



Wie vanuit de Westerhoek ten zuidwesten van Leeuwarden naar Wirdum wil is helemaal slecht af. Het traject van twee kilometer wordt door Rijkswaterstaat met een omleiding opgerekt tot 71 kilometer. De werkzaamheden aan de N32, over een traject van anderhalve kilometer, beginnen vrijdagavond en duren tot maandagochtend.

 
 
Bron: De Telegraaf
 
  14-9-2006  


|

FlitsKaart