Rijkswegen in 2002 drukker dan ooitx

VOORBURG - Het aantal auto's op de weg is vorig jaar met twee procent toegenomen. De maanden mei, juni en september waren zelfs de drukste ooit. Toen was de verkeersdrukte zelfs vijf procent hoger dan het gemiddelde.

De maanden januari en december zijn traditioneel de rustigste van het jaar, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De groei van de verkeersdrukte was in 2002 lager dan in het voorgaande jaar. Toen groeide het verkeer met drie procent ten opzichte van het jaar daarvoor.De maanden januari en december zijn traditioneel de rustigste van het jaar, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De groei van de verkeersdrukte was in 2002 lager dan in het voorgaande jaar. Toen groeide het verkeer met drie procent ten opzichte van het jaar daarvoor.

Minder files

Opmerkelijk is dat ondanks het toegenomen aantal auto's op de weg, het aantal files toch is afgenomen. De files zijn bovendien korter geworden, meldde het ministerie van Verkeer en Waterstaat vorige maand. Het aantal kilometers file was met 8 procent afgenomen, mede dankzij de opening van een spitsstrook bij een berucht knooppunt op de A2.

Bron:  Zibb.nl

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram