Rotterdam pakt hardrijders aan





 

ROTTERDAM – De Rotterdamse politie wil volgend jaar veel meer bekeuringen wegens snelheidsovertreding gaan uitschrijven om het hardrijden terug te dringen. Bij controles bleek een derde van alle automobilisten in Rotterdam te hard te rijden.



Dit jaar staat de teller op ruim 103.000 bekeuringen ter waarde van ongeveer 5 miljoen euro en worden in totaal ongeveer 135 duizend bonnen uitgedeeld. Volgend jaar moet dat aantal omhoog naar tweehonderdduizend, aldus de politie. In Rotterdam-Rijnmond rijdt een op de drie weggebruikers te hard, blijkt uit metingen van de verkeerspolitie.



In de eerste negen maanden van dit jaar werden 110 miljoen personenvoertuigen geteld, waarvan er bijna 33 miljoen te hard reden. Daarvan reden er 3,4 miljoen zelfs minimaal dertig kilometer per uur te hard. Volgens de politie beslaan de meetgegevens een kwart van al het verkeer in de Rijnmond. Ze wijst erop dat de situatie in wezen ‘nog veel erger is’.



Verkeersveiligheidsorganisatie 3VO juicht het strengere beleid toe. „Deze cijfers geven aan dat het wel degelijk nodig is nog meer te controleren. De snelheid moet gewoon omlaag,“ aldus een woordvoerder.

 
 
Bron: BN/De Stem
 
  23-10-2004  


|

FlitsKaart