Rotterdamse ME wist persfoto'sx

Volkskrant-fotograaf Guus Dubbelman fotografeerde afgelopen zaterdag in Rotterdam, na afloop van het Zomercarnaval, hoe een arrestatieteam in burger acht mannen aanhield op verdenking van wapenbezit. Dat had Dubbelman niet mogen doen vond de politie en pakte zijn camera af.

Dubbelman, al 20 jaar werkzaam voor de Volkskrant, kent de regel dat de politie niet gefotografeerd mag worden echter helemaal niet. Hij mag gewoon op de openbare weg zijn werk doen meent hij, dus eiste hij zijn camera terug.

Na enige ophef kwam de ME met een geheel eigentijdse oplossing: 'Hoe werkt dat nou, zo'n digitale camera?' En oeps, daar gingen de acht foto's die Dubbelman van de arrestatie had gemaakt. Allemaal gewist. Een voordeel: zijn andere foto's, weerslag van een dag werk, bleven behouden.

De Rotterdamse politie liet gisteren weten nog niet te kunnen achterhalen wat er precies was voorgevallen en waarom. Adjunct-hoofdredacteur Ariejan Korteweg van de Volkskrant zal namens de hoofdredactie een formele klacht indienen bij het Rotterdamse korps.

Bron:  Volkskrant

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

Wederom een gevalletje van "Wie doet ons wat?".

Ook flitsservice-fotograaf Chuppie is enige tijd geleden op een soortgelijke wijze geïntimideerd door politiemensen. Meer daarover is hier te lezen. Hij werd met harde hand gearresteerd, heeft enige tijd in een politiecel doorgebracht en zijn camera werd in beslag genomen.

Deze agenten zijn nu een civielrechterlijke procedure begonnen. Een dergelijke zaak kan echter heel lang duren en een advocaat is bittere noodzaak.

Wij van flitsservice staan als een blok achter Chuppie. Indien u altijd met veel plezier gebruik heeft gemaakt van Flitsservice.nl, de meldingen, de techniek, de fotoreportages, dan willen wij een beroep op u doen om Chuppie financieel bij te staan. U kunt uw gift overmaken op bankrekening: 3086.43.615 tnv Flitsservice.nl te Dronten onder vermelding van "Bijdrage Chuppie".

Namens Chuppie en Flitsservice, hartelijk bedankt!