Ruim 2900 snelheidsovertredingen bij extra controles TT Assen2999x

De politie hield dit weekend extra verkeerscontroles op de A7 en de afsluitdijk naar aanleiding van de TT in Assen. Rond de TT veranderen de wegen naar Assen in een racecircuit. Met vaak ernstige gevolgen. De controles waren voornamelijk gericht op motorrijders en werden uitgevoerd door onopvallende videoauto’s en videomotoren.

Vrijdag 27 juni werd er van 16.00 tot 22.00 uur gecontroleerd op snelheid. Er werden 1949 overtredingen geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid was 191 km/u, daar waar 120 km/u is toegestaan. Eén bestuurder maakte het echter wel heel erg bont. Op de N99 reed hij 171 km/u, terwijl je hier 80km/u mag rijden. Er werden tijdens deze controle drie rijbewijzen ingevorderd vanwege snelheidsoverschrijding.

Op zaterdag 28 juni werd er gecontroleerd van 15.00 tot 22.30 uur op snelheid en alcohol. Op de A7 werden 594 snelheidsovertredingen geconstateerd op de N242 372. De hoogst gemeten snelheid was 187 km/u. Bij de alcoholcontrole werden twee overtredingen geconstateerd. Er werden drie rijbewijzen ingevorderd.

In totaal werd er ruim 2900 keer bekeurd. Er waren naast snelheids- en alcoholovertredingen nog overtredingen voor handheld bellen, inhalen over een doorgetrokken streep, kleven en onleesbare kentekenplaten.

Bron:  Politie.nl

Melder: Maserati Teun

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

Tot op heden heb ik van de ernstige gevolgen (dodelijke ongelukken) nog geen melding gezien. Wel andere dodelijke ongelukken (zie rechterzijde van de site), maar die hadden niets met de TT te maken.

Deze controles zijn puur en alleen gericht op het zoveel mogelijk geld op een dag binnen te halen.