Ruime meerderheid voor puntenrijbewijs





 

RIJSWIJK - Nederlanders willen dat de veiligheid op de weg meer aandacht krijgt. Ruim 80 procent wil een terugkerend rijadvies, 88 procent is voor een puntenrijbewijs. Dat blijkt uit een onderzoek waarvan het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) zondag de resultaten heeft bekendgemaakt.



Onderzoeksbureau NEA vroeg in opdracht van het CBR aan het einde van de zomer 1300 Nederlanders naar hun mening over verkeersveiligheid. Daaruit bleek dat Nederlanders extra maatregelen die de veiligheid op de weg vergroten, belangrijker vinden dan bescherming tegen woninginbraak of veiliger vliegen.



Van de ondervraagden die een terugkerend rijadvies van het CBR wensen, wil ruim de helft dat zo'n advies geen bindende gevolgen krijgt. De rest ziet een verplichting, zoals het intrekken van de rijbevoegdheid, wel zitten.



Van de mensen die voorstander zijn van een puntenrijbewijs, wil 72 procent dat dit voor alle rijbewijsbezitters geldt. Ruim 15 procent wil dit alleen voor bepaalde groepen, bijvoorbeeld ouderen.

 
 
Bron: Nu.nl
 
  30-12-2002  


|

FlitsKaart