'Schiet meer reeën af bij wegen'



x

Assen/Groningen - Jagers in Drenthe en Groningen moeten meer reeën afschieten langs de noordelijke wegen en minder in het bos en op de hei. Dat vindt de Koninklijke Nederlandse Jagers Vereniging (KNJV), die onderzoek deed naar het aantal ongelukken met wild.



In Groningen werden dit jaar 3914 reeën geteld. Maar liefst 222 overleden na te zijn aangereden door een auto. In Drenthe kwam de KNJV tot een populatie van 8871 reeën, waarvan 576 een dodelijk ongeluk kregen. Uit de inventarisatie bleek dat er landelijk het afgelopen jaar zo'n 4700 reeën aan hun eind kwamen door een auto-ongeluk. Een veel te groot aantal dat nodig teruggedrongen moet worden, vindt de KNJB.



"Deze ongelukken veroorzaken niet alleen menselijke slachtoffers en schade aan auto's", legt Siebren Siebenga van de jagersvereniging uit. "Die leiden ook nog eens tot veel dierenleed. Veel reeën zijn niet op slag dood en vergaan van de pijn. Vandaar dat we ingrijpen en bijsturen. Bij het afschieten moeten jagers meer rekening houden met de hotspots, voornamelijk dus wegen. Spiegeltjes en paaltjes langs de weg zijn niet voldoende."

Bron:  Dagblad van het Noorden

Melder: Harold

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram