Situatie op A12 totale mislukking





 

DEN HAAG - De verkeerssituatie op de A12 tussen Voorburg en Den Haag is een totale mislukking. Door alle maatregelen om de snelheid te verlagen en de doorstroming te verbeteren loopt het verkeer tijdens de spitsuren volledig vast. Dat zegt woordvoerder Patrick Potgraven van de Verkeers Informatie Dienst (VID).



Potgraven stelt voor om alle maatregelen ongedaan te maken. ,,Ga terug naar de situatie van anderhalf jaar geleden. Dus weg met trajectcontrole, de 80-kilometerzone én de spitsstrook. Dan gaat het vanzelf weer goed. Verkeer is als water: als het kan doorstromen, vindt het altijd zijn weg.’’ De verkeersspecialist ziet vooral de spitsstrook als boosdoener. ,,Door die extra strook kan er meer verkeer op dit traject rijden. De in- en uitvoegbewegingen worden moeilijker, omdat automobilisten vaak een extra strook moeten oversteken om de afslag Voorburg te nemen. Die strook loste een probleem op dat er helemaal niet was. Er stond daar relatief weinig file.’’ Tegenwoordig is dat anders. Volgens de VID nam de filedruk (de lengte maal de duur) tussen Voorburg en Den Haag toe met liefst 446 procent.



,,Ze zijn doorgeschoten bij het optimaliseren van de weg,’’ stelt Potgraven.



Om de problemen het hoofd te bieden wordt onderzocht of de verkeerslichten onder aan de afslag Voorburg anders kunnen worden afgesteld. Als die lichten sneller of langer op groen staan, loopt de afrit vanaf de A12 niet zo snel vol.



Een woordvoerster van het ministerie van Verkeer en Waterstaat herkent zich niet in de cijfers van de VID. ,,Over twee weken komen we zelf met cijfers over de spitsstrook.’’

 
 
Bron: Algemeen Dagblad
 
  4-7-2006  


|

FlitsKaart