Snelheid A32 bij Heerenveen moet omlaag





 

ORANJEWOUD - De maximumsnelheid op de snelweg A32 ter hoogte van Heerenveen en Oranjewoud moet van 120 naar 100 kilometer per uur. Dat bepleiten inwoners van Oranjewoud die in toenemende mate last ondervinden van het voorbijrazende verkeer op de A32. Niet alleen het groeiend aantal auto's, maar ook de geluidsoverlast die gepaard gaat met de hoge snelheid van het verkeer wekt ergernis.



Mensen die pal naast de nieuwe snelweg wonen hebben relatief weinig overlast, bleek gisteren op de jaarvergadering van plaatselijk belang. Maar bewoners iets verderop in het dorp zijn de geluidshinder



zat. Voordat de snelweg werd aangelegd liet Rijkswaterstaat becijferen hoeveel auto's en vrachtauto's er daags overheen zouden rijden. Volgens wethouder Roel Kaastra, gisteravond, heeft ,, men nooit kunnen bevroeden'' dat er zo veel meer verkeer over de weg zou gaan. Volgens Kaastra heeft de gemeente opdracht gegeven tot een vervolgonderzoek naar de geluidhinder. Ook het college denkt als oplossing een beperking van de maximumsnelheid. Rijkswaterstaat is daar nog niet aan toe. Kaastra: ,, Maar als dat uiteindelijk de goedkoopste oplossing blijkt, zal het er echt wel van komen, hoor.

 
 
Bron: Bron:  Leeuwardercourant
 
  26-3-2003  


|

FlitsKaart