Snelheidsboetes kosten automobilist 467 miljoen euro843x

In 2013 is het aantal boetes voor snelheidsovertredingen met 10 procent gestegen. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws op basis van gegevens van het CJIB.

Er zijn 7,9 miljoen auto's in Nederland. Dat betekent dat er gemiddeld ongeveer één boete per auto is uitgedeeld in 2013. Het gemiddelde boetebedrag komt uit op 59 euro per auto.

ZIE OOK: Bekijk hoeveel automobilisten uit jouw gemeente op de bon gingen

Het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) stuurde 7,7 miljoen boetes aan automobilisten die te hard reden. In 2012 waren dat nog ongeveer 7 miljoen boetes. Het totaalbedrag van alle boetes in 2013 is 467 miljoen euro. Gemiddeld betaalden de automobilisten een boete van 60 euro. -

ZIE OOK: Moeten snelheidsboetes hoger worden? Stem op onze poll!

Driekwart van de boetes werd gegeven aan autobestuurders die 10 kilometer of minder per uur boven de snelheidslimiet reden. De meeste boetes (1,4 miljoen) gingen naar automobilisten die 4 kilometer per uur te hard gingen.

Gemiddeld reden de beboete bestuurders 8,5 kilometer harder dan is toegestaan, bovenop eventuele correcties van de meetapparatuur. Bestuurders met een boete uit Wassenaar reden het hardst: zij halen een gemiddelde van 10,5 kilometer per uur boven de limiet.

Bron:  RTL Nieuws

Melder: Maserati Teun

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

Uit het onderzoekt blijkt maar weer eens dat de snelheidscontroles in het geheel niets met de verkeersveiligheid te maken hebben.

Het hoofddoel van de controles is afpersen van de automobilist ten gunste van de schatkist. De overheid zou zich dood moeten schamen voor deze DDR-praktijken.