Spee heeft gelijk.





 

Na het doorlopen van een psycho-analyse-achtige cursus, ontdekte ik iets wat zeer sterk in de westerse samenleving is verankerd: "ik heb gelijk".



Natuurlijk heeft Koos Spee ook gelijk met zijn strijd tegen het "hardrijden". Is het niet voor verkeersveiligheid, dan is het wel voor het milieu. Een beter milieu begint overigens niet meer bij jezelf, want tijdens de opfriscursus van het rijbewijs moet en zal je "het nieuwe rijden toepassen", ook al reed je vol ergernis gassend en brommend in zijn twee langs het 80-gedrocht van de A13 Overschie.



Ook al doet TNO wetenschappelijk onderzoek, waaruit dingen blijken die niet passen in de politieke overtuiging en dus niet gepubliceerd worden. Spee heeft gelijk, ook al blazen we, met nota bene veel ergernis, ongelofelijk veel vuiligheid in de atmosfeer, als we in de file staan, harder dan het getal op dat bord met die rode rand, dat is nog veel erger voor dat milieu! Dat milieu, dat tegenwoordig niemand meer begrijpt, waar tegenwoordig - dankzij schone auto's - niemand zich echt meer druk over hoeft te maken.



Het volk mag niet in verwarring worden gebracht, we vragen gewoon een nieuw onderzoek aan, met een andere vraagstelling, hopend dat het nieuwe rapport ons wel iets geeft waarmee we ons gelijk kunnen aantonen. Spee heeft het in ieder geval gepresteerd, om ervoor te zorgen dat het SWOV onderzoek doet naar bepaalde dingen, en geen onderzoek doet naar bepaalde andere dingen. Was niet handig van SWOV om dat toe te geven. "In bepaalde situaties is hoge snelheid helemaal niet gevaarlijk". Lulkoek, Spee zegt het, dus is het waar!

 
 
Bron: DrNomad
 
  21-6-2002  


|

FlitsKaart