Spee niet blij met flitsmeldingen op www.onderweg.nl3638x

Neem nou de A30, in de buurt van Ede. Wie daar vorige week vrijdag even flink wilde doorrijden, was de sigaar. Want er stonden ‘mobiele flitsers’. Hoe we dat weten? Dankzij Karla Peijs.


Een paar dagen eerder opende de minister van Verkeer en Waterstaat de website www.onderweg.nl, een productie van De Telegraaf en Route Mobiel. De site toont een kaart van Nederland, met niet alleen de vaste flitspalen maar ook de mobiele flitsers van dat moment (geleverd door flitsservice.nl, red). En dus weten blijde rijders waar ze even moeten remmen en waar ze kunnen opschieten.


Dit tot groot ongenoegen van het ministerie van Justitie, met ‘flitsofficier’ Koos Spee voorop. "Zo’n publiekssite zou juist moeten aangeven dat je nergens harder mag rijden dan toegestaan," bromt de boetekoning (vorig jaar elf miljoen bekeuringen, waarvan acht miljoen wegens te hard rijden). "Er vallen iedere dag weer doden in het verkeer door te hard rijden. Laat ze dát maar eens melden." Overigens is justitie niet van plan tegen de site actie te ondernemen: de informatie is legaal.

Bron:  HP / De Tijd

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram