Start trajectcontrole A2 van Utrecht naar Amsterdam 15 juli 20133674x

Op maandag 15 juli treedt het trajectcontrolesysteem op de A2 tussen Utrecht en Amsterdam in werking. Het systeem handhaaft de snelheidslimiet 24 uur per dag. Passanten worden met borden geattendeerd op deze snelheidscontrole. Stickers op deze borden kondigen vanaf vandaag ook de startdatum van het systeem aan.

De lengte van het trajectcontrolesysteem tussen Maarssen en Holendrecht is 15,4 kilometer. Het bestaat uit drie deelsecties. Per sectie wordt gemeten hoe lang een voertuig erover doet om de afstand binnen die sectie af te leggen. Op basis daarvan vindt de snelheidsberekening plaats. Wie in meerdere secties te hard rijdt, krijgt de boete voor de grootste overschrijding van de limiet.

Van Maarssen tot Vinkeveen mag tussen 19 uur 's avonds en 6 uur 's ochtends 130 km/u worden gereden, overdag is 100 km/u de limiet. Vanaf Vinkeveen is de limiet 24 uur per dag 100 km/u. Zie voor meer informatie over de limieten de brochure van Rijkswaterstaat.

Bron:  Openbaar ministerie

Melder: Maserati Teun

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

Wat laag om dit in de vakantie-periode bekent te kamen en in te voeren. Mensen die terugkomen van hun vakantie worden straks gestraft voor 4 Km/u te snel rijden terwijl zij nog niet wisten dat de graaimachine op volle toeren draait.