Steeds meer nuchtere bestuurders663x

Het aantal automobilisten dat vorig jaar nuchter achter het stuur zat, is groter dan ooit. Midden jaren ’90 schommelde het aantal alcoholovertreders in het verkeer rond de 5 procent tegenover 3 procent nu.
Beginnende automobilisten zitten vaker met te veel alcohol achter het stuur dan ervaren automobilisten, blijkt uit onderzoek van het ministerie van Verkeer en Waterstaat en Rijkswaterstaat.

Voor jongeren geldt sinds 2006 een alcohollimiet van 0,2 promille. Een beginnend bestuurder is iemand die korter dan vijf jaar zijn rijbewijs heeft. Het aantal verkeersdoden dat met alcohol te maken heeft, is de laatste jaren fors gedaald, van tweehonderd in 2000 naar 97 in 2007.

Mannen
Vier van de vijf alcoholovertreders in het verkeer zijn mannen. Vorig jaar hebben bijna 29.000 bestuurders geblazen. Vooral in de nachten van vrijdag op zaterdag hebben te veel automobilisten te diep in het glaasje gekeken. Het westen van het land heeft het hoogste percentage overtreders.

Bron:  NU.nl

Melder: Mediator

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

In deze tellingen zijn niet verwerkt de bestuurders van dodelijke ongelukken die veroorzaakt zijn door alcoholgebruik omdat er geen alcoholcontrole plaatsvindt als de bestuurder overleden is.