'Stiekeme' snelheidscontrole langs N3151732x

Qua afmeting lijkt het allemaal erg veel op de flits-Kliko die de politie ooit zelf bouwde. Maar als metalen kastje op wielen is het wettelijk toegestane apparatuur die door de politie wordt gebruikt om snelheidsovertreders te betrappen. Gisteren postte een agent van het verkeershandhavingsteam van de politie Noord- en Oost-Gelderland ermee langs de N315 tussen Neede en Borculo.

Je moet heel goed kijken, wil je waarnemen dat iets flitst als iemand te hard langs het kastje rijdt dat ter hoogte van het Nederbielspad langs de sloot staat. Evengoed is op datzelfde moment iemand het haasje, die 87 of harder rijdt over deze weg waar 80 de limiet is.

In het donkerblauwe busje dat een eind verderop langs het pad geparkeerd staat, heeft de verbalisant het kenteken van de zondaar duidelijk op het scherm van zijn laptop. De auto in kwestie is met een snelheid van 94 geflitst. "Daar gaat een correctie van drie kilometer af", meldt de agent. "Elf kilometer te hard."

De agent is de eerste om toe te geven dat zijn 'geflits' niet populair is. "De werkwijze is wat stiekem. Maar dan heeft het tenminste een positief resultaat op de snelheid over een grotere lengte van de weg. Bij vaste controlepunten die iedereen kent, gaat op de rest van zo'n weg de snelheid dan toch gauw omhoog."
De snelheidscontrole langs de N315 vindt plaats in het kader van het toezicht op een aantal Achterhoekse projectwegen. Behalve de weg Neede-Borculo zijn ook de N 319 (Winterswijk-Duitse grens), de N 313 (Aalten-Duitse grens), de N 316 en de N 314 (Zutphen-Doetinchem) plaats van handeling voor dergelijke controles.

FOTO's

Bron:  TC Tubantia

Melder: Henk de B

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

"Navraag bij de auteur van de foto's dat het bijbehorende voertuig de donkerblauwe Ford Transit is van Noord en Oost Gelderland"

Met dank aan BommelDing.