Stuk minder flitsers vanwege actie voor betere politie-cao539x

De verkeerspolitie heeft zich vandaag aangesloten bij de acties van de politie voor een betere cao. Langs de wegen wordt twee tot drie weken een stuk minder geflitst. Maar automobilisten die veel te hard rijden, worden zoals gebruikelijk naar de kant gehaald, waarschuwen de politiebonden.

De flitsteams die de mobiele flitsinstallaties bedienen, zullen grensgevallen meer door de vingers zien. Vaste flitsers en flitspalen blijven ingeschakeld dus wie daar wordt betrapt, krijgt gewoon een bon.

Vorige week begonnen de acties bij de basisteams van de politie. Er worden geen bekeuringen uitgedeeld voor kleine overtredingen, zoals wildplassen. Deze overtreders krijgen een actiebon waarop staat dat ze een bekeuring ontlopen dankzij de politieacties.

Bij de zogeheten flitsteams doen volgens de bonden een paar honderd politiemensen mee.

Afbraakbeleid
De politiebonden overleggen vanochtend hoe ze de acties tegen het kabinetsbeleid de komende tijd zullen uitbreiden.

Oud-minister Opstelten weigerde in te gaan op de eisen van de bonden. Ze zeiden daarom dat hij geen enkele waardering toont voor het werk van de politie. "Wij zijn helemaal klaar met zijn afbraakbeleid. Hoog tijd voor acties."

De vakbonden eisen een loonsverhoging van 3,3 procent. Daarnaast zeggen ze dat politiemensen recht hebben op een bonus vanwege een ingrijpende reorganisatie bij de politie.

Opstelten vond die eisen onrealistisch omdat ze te veel geld kosten.

Bron:  NOS

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram