Tegen uw verkeersboete protesteert u vanaf nu online1608x

Het afgelopen jaar haalde het Rijk vermoedelijk het recordbedrag van meer dan 1 miljard euro aan verkeersboetes binnen. De kans is groot dat niet alle boetes terecht zijn. Vanaf maandag kunt u ook online protest aantekenen.

De honger om verkeersboetes te innen van de burger lijkt onstilbaar te zijn bij de overheid. Door continue verhogingen van de bedragen haalde het Rijk naar schatting 1 miljard euro aan boetes binnen het afgelopen jaar: een absoluut record.

Online protest
Wie meent dat de gekregen boete niet terecht is uitgedeeld, kan vanaf maandag online in beroep gaan via deze site, zo laat het Openbaar Ministerie (OM) weten. Inloggen kan met DigiD en het CJIB-nummer van de beschikking.

Vaak zijn ook de flitsfoto's van snelheidsovertredingen beschikbaar. Die kunnen digitaal worden opgevraagd.

Service
Het OM hoopt met het Digitaal Loket Verkeer een service te bieden aan beboete burgers en tegelijkertijd zelf efficiƫnter te werk te kunnen gaan door het verminderde papierwerk. Op het scherm is na een aantal vragen direct te zien wat de kans van slagen is van een eventueel beroep.

In Nederland beginnen jaarlijks ongeveer 450.000 mensen een beroepszaak tegen een boete. Dat aantal kan wat het OM betreft wel omlaag. OM-baas Herman Bolhaar zegt in De Telegraaf: 'Ik wil niemand ontmoedigen, maar slechts in een half procent van de gevallen wordt een goede reden gegeven zodat de boete niet betaald hoeft te worden.'

Bron:  Elsevier

Melder: Joost J.

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

Zojuist zei Charles Groenhuijsen in Koffietijd (RTL4) over het online bezwaar maken: "Vraag alle foto's op en maak ze gek".

Maar, wilt u waar voor uw geld, blijf dan alles schriftelijk doen. Het CVOM staat erom bekend om vooral niet inhoudelijk te kijken, dus ga daarna in bezwaar bij de rechtbank. Daar maakt u meer kans op menselijke maat.