Terugkeer radar A15 hard nodig





 

DODEWAARD/VALBURG - Snelwegpolitie KLPD heeft het even aangezien, maar de terugkeer van snelheidscontroles op de A15 blijkt hard nodig. Dinsdagavond flitste de radar zelfs een automobilist die maar liefst 99 kilometer per uur te hard reed.





Afgelopen voorjaar controleerde het KLPD vrijwel dagelijks op de A15 tussen Knooppunt Valburg en Tiel. De vele werkzaamheden vanwege de Betuweroute en de bijbehorende beperkte maximumsnelheid op veel weggedeelten waren de aanleiding. Op de stukken waar maximaal 70 kilometer per uur mag worden gereden, lapten veel weggebruikers die snelheid aan hun laars. Tienduizenden bekeuringen waren het gevolg.



Maar sinds juli heeft het KLPD nog maar incidenteel 'n radar langs de A15 gezet. Voor veel automobilisten een reden om het gaspedaal weer flink in te drukken, zo bleek dinsdagavond. Toen werd tussen vijf uur en half negen de radar opgesteld bij het nieuwe wegwerkvak nabij Dodewaard.



Van de 3320 passerende voertuigen - die richting Tiel reden - gingen er 510 op de foto. Uitschieter was een bestuurder die met 169 per uur geflitst werd, waar 70 de limiet is.



Deze cijfers zijn voor het KLPD reden om toch weer vaker de snelheid op de A15 onder de loep te nemen; al zal dat niet meer dagelijks zijn. Toch werd dinsdag een controle gehouden: tussen Elst en het Knooppunt Valburg. Van de 4022 passanten reden er tussen elf uur en half drie 570 te hard. De 'topper' reed 175 per uur.

 
 
Bron: Gelderlander
 
  10-11-2002  


|

FlitsKaart