Tol voor auto die Utrecht inrijdt





 

Utrecht - Tolpoorten aan de stadsgrenzen zijn een idee om autorijders uit de regio er vanaf te houden Utrecht verder binnen te rijden.



In combinatie met een rem op de parkeerruimte in het centrum, parkeer-transferia aan de stadsrand en snelle busverbindingen naar de binnenstad voorkomen de tolpoorten verdere toename van het autoverkeer in de stad.



Met deze ideeën kwam gemeenteraadslid J.Peetoom van Leefbaar Utrecht gisteren tijdens de begrotingsbehandeling in de raadscommissie voor verkeer. Hij gaat daarmee lijnrecht in tegen de afspraken die LU heeft gemaakt met partners PvdA, VVD en CDA. Volgens Peetoom past verandering van de verkeersafspraken bij de ?herijking? van het collegeprogramma waar LU voor pleit.



De VVD verzette zich fel en ook verder kreeg de tolpoortgedachte geen enthousiast onthaal in de raadscommissie. Parkeermeters zijn al voldoende tolheffing, vond SP-raadslid P.Jansen.



Na een felle woordenwisseling bleek dat Peetoom nog niet de volle steun van zijn partijgenoten heeft. Dit is een idee dat in de fractie nog verder uitkristalliseert.?? Hij was niet onder de indruk van de kritiek: Ik heb wat dingen gezegd omdat het nodig is over zaken na te denken. We kijken verder wel wat er uit komt.??

 
 
Bron: Utrechts Nieuwsblad
 
  15-10-2002  


|

FlitsKaart