Trajectcontrole A2 gaat starten2829x

De trajectcontrole-systeem dat is ingericht op de A2 tussen het knooppunt Holendrecht en Maarssen (Amsterdam - Utrecht), wordt mogelijk nog deze maand actief gemaakt.

Alle tests van de systemen lopen tot nu toe netjes volgens planning. Zo meldt Mr. W. Freijsen, hoofd Landelijk Parket Team Verkeer.

Tien dagen voor de definitieve invoering zullen er langs de snelweg borden worden geplaatst om te voorkomen dat men voor onaangename verrassingen komt te staan.

De andere rijrichting is later dit jaar aan de beurt. Dit heeft ermee te maken dat op dat traject controlesystemen van een andere leverancier komen.

Voor veel weggebruikers zorgt de trajectcontrole voor veel irritatie, omdat de gehanteerde maximumsnelheid van 100 kilometer per uur als te laag wordt geacht. Echter gingen omliggende gemeenten alleen akkoord met de verbreding van het traject op de A2, als de maximumsnelheid niet boven de 100 kilometer per uur uit zo komen.

Mogelijk wordt er in de toekomst wel een flexibele snelheidslimiet ingevoerd, waarbij men op bepaalde momenten van de dag wel 120 kilometer per uur mag rijden, zo meldt Autoweek.

Bron:  VID

Melder: RobVdL

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

Het is een bijzonder onaangename verrassing dat op een autosnelweg met 2 maal 5 banen een maximum snelheid van 100 km/u is ingesteld. Deze maximum snelheid is absoluut ongeloofwaardig.

De laatste opmerking dat de variabele snelheid, op bepaalde momenten van de dag, wel 120 kilometer per uur kan worden, is een heel vies lapje dat de automobilist voorgehouden wordt. Dit zal nooit gebeuren omdat de Gemeentes naast de A2 hier consequent op tegen zijn.