Trajectcontrole terug bij Zeelandbrug





 

ZIERIKZEE - Na meer dan een jaar zijn de portalen van de trajectcontrole aan de Schouwse kant van de Zeelandbrug weer teruggeplaatst. Volgens een woordvoerder van het bureau Verkeershandhaving van het Openbaar Ministerie zijn de portalen echter nog niet in werking gesteld.



De trajectcontrole op de Zeelandbrug werd in november 2004 in gebruik genomen. De provincie vond die nodig omdat zo’n 30 procent van de weggebruikers de maximumsnelheid van 80 kilometer per uur op de brug aan zijn laars lapte.



Een half jaar erna werd het systeem noodgedwongen buiten bedrijf gesteld. Een 57-jarige vrouw uit Roosendaal raakte de macht over het stuur kwijt en botste op een van de portalen. Het portaal raakte daarbij zo zwaar beschadigd dat het in zijn geheel werd verwijderd.



Aanvankelijk was de boodschap dat het systeem binnen enkele maanden zou zijn hersteld, waarna de trajectcontrole hervat zou worden. Het pakte anders uit. Wat er precies de oorzaak van is dat het systeem meer dan een jaar buiten gebruik is gebleven, weet woordvoerder van het Openbaar Ministerie B. Kroon niet te vertellen.



Op de vraag wanneer de trajectcontrole op de Zeelandbrug daadwerkelijk hervat wordt, blijft zij eveneens het antwoord schuldig.



Controles


Dat de trajectcontrole op de Zeelandbrug buiten werking is, wil niet zeggen dat er niet op snelheid is gecontroleerd. De ervaring leert dat veel meer automobilisten dan een aantal jaren geleden zich aan de snelheidslimiet houden.



De Zeelandbrug had de Zeeuwse trajectcontroleprimeur. Inmiddels is het systeem ook in de Westerscheldetunnel geïnstalleerd. Na enige aanloopproblemen functioneert het systeem daar naar behoren.

 
 
Bron: Provinciale Zeeuwse Courant
 
  20-6-2006  


|

FlitsKaart