Truckers houden ’kruipactie’





 

Een colonne van 21 vrachtwagens kruipt zaterdag over de A20 bij Gouda. Het is een ,,waarschuwing’’ van FNV Bondgenoten aan de werkgevers in het wegvervoer in het kader van het CAO-overleg dat maandag hervat wordt.

,,We doen dit niet om de burger te pesten,’’ zegt een woordvoerder. De bond belooft dan ook dat de trucks op de rechterbaan zullen rijden en het vakantie- en recreatieverkeer geen last heeft van de actie. ,,We willen voorkomen dat het CAO-overleg mislukt, daarom gaan we nu met 21 wagens 60 kilometer per uur rijden op een rustige zaterdag , zodat we straks niet 90.000 chauffeurs hoeven op te roepen dat op werkdagen te doen.’’

Hoewel de CAO-onderhandelingen voor vrachtwagenchauffeurs nog maar koud zijn begonnen, heeft de vakbond al poortacties gehouden en houden chauffeurs de ’kruipactie’. Truckers verdienen volgens onderzoek tot wel 20 procent minder dan mensen in vergelijkbare beroepen. De FNV zet nu in op een loonsverhoging van 6 procent per jaar, de werkgevers boden in de eerste ronde 5 procent voor 15 maanden.

 
 
Bron: AD
 
  17-10-2008  


|

FlitsKaart