Van Geel: 'maximumsnelheid omlaag'x

DEN HAAG - De maximumsnelheid op snelwegen zou op meer plekken in stedelijke gebieden omlaag moeten om de overlast door geluid en vervuiling terug te dringen. Staatssecretaris Van Geel van Milieu wil een maximum van 80 kilometer per uur ook op andere plaatsen instellen, als blijkt dat dit werkt bij Overschie in Rotterdam.Dat blijkt uit de notitie Vaste Waarden, nieuwe vormen die Van Geel maandag naar de Tweede Kamer stuurde. Het rapport laat zien waar het met het milieubeleid de komende vier jaar naartoe moet.

Bron:  NU.nl

Melder: DrNomad
Gerrit

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

Van 100 naar 80 levert meer files en kop-staart botsingen op. De PvdA heeft toen meer dan genoeg 100-zones van de VVD afgetroggeld. ZOAB en geluidschermen zijn betere oplossingen dan de autosnelwegen degraderen tot boerenweggetjes.De milieu-hoek heeft overduidelijk haar gal op de auto(-mobiliteit) gericht staan. Greenpeace is daar eens mee begonnen omdat Jan Modaal zich niet genoeg interesseerde voor de bruinkoolcentrales in het Oostblok of het platbranden van het Amazone regenwoud. Dit was een manier om milieu als gespreksonderwerp en zorg voor ieders deur te leggen. Het broeikas-effect, het gat in de ozonlaag en 'global warming' vallen nog steeds binnen nominale 'long term' klimaatschommelingen. Het is desondanks niet verkeerd hier iets aan proberen te doen. De USA Kyoto laten ondertekenen bv. Maar Bush laat z'n economie niet wurgen door milieu-bepalingen zoals in Nederland de bouw van nieuwe woningen door vergunningen-wildgroei.De milieu-argumenten zijn helaas praktisch allemaal op aannames gebaseerd:

-Auto's zijn geen vervuilers (uitstoot is 0,2% van het totaal).

-Langzamer rijden is niet gelijk aan minder uitstoot (efficiente verbranding bij welk toerental).

-Tachtig km/u geeft geen vermindering meer van geluidsoverlast t.o.v. honderd km/u (100 t.o.v. 160 km/u wel).

-Nieuwe diesels zijn niet meer vervuilender dan andere auto's en hoeven niet langer gestraft met een extra aankoop-BPM (volgens een nieuw rapport van hetzelfde onderzoeksburo waarop deze heffing gebaseerd is).Het is echter een geloof geworden; wat het vaakst en hardst geroepen wordt, is waarheid. En daar moeten we allemaal naar streven en ons aan houden. En als rechtvaardiging om geld te werven en innen, is het ook niet verkeerd.