Veel bekeuringen bij grote verkeerscontrole op A16x

BREDA (ANP) - Bij een verkeerscontrole op de A16 onder Breda zijn vrijdagavond flink wat overtreders tegen de lamp gelopen. De atie had plaats ter hoogte van grensovergang Hazeldonk. Er werden 1200 automobilisten gecontroleerd die vanuit Belgiƫ Nederland binnenkwamen.

Bij de controle waren zeventig mensen van KLPD, de Rijksverkeersinspectie, de Algemene Inspectiedienst (AID), de douane, de Koninklijke Marechaussee, de Radio Controle Dienst en de controle motorrijtuigenbelasting betrokken. Volgens een woordvoerder van het KLPD troffen de controlediensten 21 personen aan die in Nederland gezocht werden, drie vrachtwagenchauffeurs zonder chauffeursdiploma en vier autobestuurders die nooit een rijbewijs hadden gehaald. Zij stuurden vier vreemdelingen terug de grens over.

Verder bekeurde de politie een aantal vrachtwagenchauffeurs omdat hun wagen niet in orde was en enkele bestuurders van bestelbusjes die hadden gesjoemeld met het grijze kenteken.

Bij de controle zette het KLPD de zogenaamde Catch-Ken in. Dat is een mobiele videocamera die een stuk voor de controlepost auto's filmt. Gekoppeld aan een computersysteem kunnen zaken als APK en verzekering zo snel worden gecontroleerd, dat voordat de auto de controlepost passeert al bekend is of de bestuurder op deze onderdelen in overtreding is.

Bron:  Nieuws.nl

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

Geen bekeuringen voor te hoge snelheid? Normaal gesproken wordt bij dergelijke acties ook een Multanova ingezet om de kosten van zo'n actie terug te verdienen...Uit nader verkregen informatie (lees email) hebben wij begrepen dat de accountants van Spee wel degelijk goed op de centjes letten en hebben er voor gezorgd dat er wel degelijk een radarcontrole werd gehouden op dat stuk.