Veel bekeuringen bij nachtelijke controle `Ochtendgloren` op A12203x

DRIEBERGEN - Bij een verkeerscontrole op de A1 vrijdagavond en zaterdagochtend vroeg hebben de politie en andere diensten 82 bekeuringen uitgedeeld en 748 snelheidsovertredingen geconstateerd. Dat heeft het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) zaterdag laten weten.Drie personen werden aangehouden. Een daarvan bleek een openstaande boete niet te kunnen betalen en bovendien onder invloed achter het stuur te zitten terwijl hij een rij-ontzegging had. Een andere arrestant had een imitatie vuurwapen tussen zijn broeksband. De derde werd aangehouden wegens belediging.
Het was voor de 50e keer dat een dergelijke actie onder de naam Ochtendgloren werd gehouden. Tussen half elf vrijdagavond en half vijf zaterdagochtend controleerden ruim honderd medewerkers van onder meer politie, douane en justitie 848 personenauto's en 45 vrachtwagens. Dat gebeurde op een stuk snelweg in de gemeente Rijssen-Holten waarbij zoveel mogelijk voertuigen in beide richtingen werden bekeken.De meeste bekeuringen (41) werden uitgedeeld omdat chauffeurs van personenauto's geen rij- of kentekenbewijs bij zich hadden. Drie bestuurders hadden teveel gedronken. Verder klopten onder meer bij acht voertuigen de verlichting niet en hadden vijf bestuurders geen verzekering voor hun vierwieler. Bij de vrachtwagens hadden de meeste bekeuringen (12) betrekking op te weinig rust.Omdat het gebied waar de controle plaatsvond tijdelijk tot veiligheidsrisicogebied was uitgeroepen, kon de politie ook mensen fouilleren. Dat leidde onder meer tot de vondst van twee wapens (een mes en het imitatiepistool) en kleine hoeveelheden drugs.

Bron:  NU.nl

Melder: Bole

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

Het is dus niet toegestaan om "zomaar" een gebied tot risicogebied aan te wijzen. Eerder werd de gemeente Amsterdam al terug gefloten door de rechtbank, omdat zij te pas en te onpas gebieden als risicogebied aanwees. Er moeten daadwerkelijke gronden zijn om een gebied als risicogebied aan te wijzen! Dit is bij de politie bekend, maar gaat er voor het gemak maar vanuit dat de burger dom is en braaf z'n schikking/transactievoorstel betaalt!

Lees hier de betreffende uitspraak.


De bijbehorende radar meldingen waren al snel op Flitsservice zichtbaar:radar ov a1 hengelo ri deventer thv hmp 123.9 thv afslag markelo bij viaduct (speedy4fun/bunzzing)

radar ov a1 deventer ri hengelo thv hmp 119.6 thv afslag lochem bij viaduct (speedy4fun/bunzzing)Met dank aan Speedy4fun en Bunzzing voor het vlotte melden!