Veilig oversteken door slagbomen





 

ORANJESTAD Precies anderhalf jaar na de installatie van de slagbomen in de Shakespearestraat achter Colegio Arubano, zullen de slagbomen eindelijk in gebruik worden genomen. Dit betekent dat de straat op schooldagen tussen acht uur 's morgens en een uur 's middags afgesloten zal zijn.



Al geruime tijd wordt de voormalige Emmaschool gebruikt door de brugklasleerlingen van Colegio Arubano. Voor een beperkt aantal lessen moeten zij echter gebruik maken van lokalen op het centrale Colegio-terrein. Oversteken bleek echter een hachelijke onderneming, doordat veel automobilisten met hoge snelheid over het wegdeel tussen beide locaties rijden.



Om aan die gevaarlijke situatie een einde te maken werd twee jaar geleden besloten slagbomen neer te zetten om onder schooltijd de weg af te kunnen sluiten. Het bouwen van de afsluiting duurde een half jaar, maar daarna bleek, dat er niet goed overlegd was tussen de betrokken ministeries over de gevolgen en verantwoordelijkheden. De slagbomen stonden er dus wel, maar konden niet worden gebruikt. Het is nu eindelijk gelukt om overeenstemming te bereiken tussen alle betrokkenen en met ingang van het nieuwe schooljaar, dat volgende week begint, zal de Shakespearestraat dus onder schooltijd afgesloten zijn voor verkeer. Weggebruikers worden verzocht nu alvast op zoek te gaan naar een alternatieve route.

 
 
Bron: Amigoe
 
  8-10-2003  


|

FlitsKaart