Veiligheid tunnel in het geding1400x

De fractie van GroenLinks in Provinciale Staten is geschrokken van het grote aantal snelheidsovertredingen in de Westerscheldetunnel.

Fractievoorzitter Leen Harpe vraagt zich af of de veiligheid in dit verband niet in het geding is.

De collegepartij wijst op een opmerking van minister Wouter Bos, vorige week bij de eigendomsoverdracht door het Rijk aan de provincie. Bos wees op de gemiddeld meer dan duizend boetes die wekelijks worden uitgeschreven voor te hard rijden in de tunnel, ondanks de trajectcontrole. Het Rijk blijft op die manier verdienen aan de tunnel, aldus een tevreden minister van Financiën.

GroenLinks stoort zich aan die stellingname en vindt dat de prioriteit moet liggen bij het terugbrengen van het aantal ovetredingen tot nul. Het huidige aantal boetes is geen pré voor de veiligheid van de tunnel, meent de partij. Harpe wil van Gedeputeerde Staten weten of zij deze mening delen en of de landelijk verkeersofficier zich ooit heeft bekommerd om dit veiligheidsprobleem. GroenLinks wil dat GS zich inzetten van een ’beter en veiliger systeem, vergelijkbaar met de Alpentunnels’.

Bron:  BNDeStem

Melder: Sfinx

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram