Verbaasd over uitblijven toename aantal boetes1670x

Het Openbaar Ministerie (OM) is verbaasd dat het aantal boetes in Arnhem niet is toegenomen sinds vijf analoge flitspalen daar zijn vervangen door digitale exemplaren.

In tegenstelling tot de oude analoge flitspalen, hebben digitale exemplaren veel 'voordelen'. Zo maakt het ding geen gebruik van een fotorolletje, waar veel nadelen aan kleven. Een fotorol kan bijvoorbeeld vol raken en moet worden opgehaald, ontwikkeld en bekeken. Bovendien staat een digitale flitspaal altijd aan, in tegenstelling tot de analoge.

Het Team Verkeer van het Openbaar Ministerie (OM), eigenaar van de palen, heeft geen verklaring voor het uitblijven van een toename van het aantal boetes. De ervaring leert dat het aantal flitsboetes en bekeuringen voor rijden door rood licht de eerste maanden na digitalisering van de snelheidscamera’s sterk toeneemt, schrijft de Gelderlander.

Meestal verdubbeling

"Meestal zien we na de vervanging een verdubbeling van het aantal boetes dat wordt verstuurd", zegt een woordvoerder van het Team Verkeer, die zich baseert op cijfers van het Centraal Justitieel Incassobureau. "Vreemd genoeg zien we in de cijfers de verwachte toename niet terug bij de vijf vervangen palen in Arnhem. Er is veel aandacht geweest in de media voor de vervanging van de palen. Het zou kunnen dat automobilisten daardoor zijn gewaarschuwd."

Bron:  De Telegraaf

Melder: Maserati Teun

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram