Verdachten vrij door liegende agent2722x

Vier verdachten die oorspronkelijk waren veroordeeld tot vijf jaar celstraf, zijn nu voorlopig vrijgelaten doordat een politieagent zou hebben gelogen.

Het Amsterdamse gerechtshof vermoedt dat de belangrijkste getuige, een motoragent, in de strafzaak heeft gelogen onder ede. Het hof is niet overtuigd door de verklaring van de agent. De zaak wordt nu onderzocht door de rijksrecherche omdat het hof de geloofwaardigheid van de agent in twijfel trekt. Dit schrijft Het Parool.

Doodslag

De motoragent heeft beweerd dat de verdachten Nadir A.T. (24), Fouad G. (33), Mohamed R. (32) en Zaki R. (31) herhaaldelijk hebben geprobeerd hem dood te rijden en zich daarom schuldig hebben gemaakt aan poging tot doodslag. Als reactie hierop loste de agent drie schoten. Voor die bewering van de agent is echter geen bewijs.

De vier verdachten overschreden de maximaal toegestane snelheid op de snelweg en zouden hebben geprobeerd de motoragent af te schudden door voorwerpen naar hem te gooien. Ook hadden ze bijna 194 kilo gestolen hasj bij zich.

215 km/u

Twee getuigen zagen de verdachten 11 oktober vorig jaar met bivakmutsen over hun hoofd dozen in een Audi laden in Amsterdam-Oost en brachten de politie hiervan op de hoogte. Kort daarna werd de sportwagen op de A2 richting Utrecht gesignaleerd, waar hij met een snelheid van 215 kilometer per uur voorbij scheurde.

In een woonwijk in Utrecht reden de verdachten zich vast. De agent beweert dat hij ze heeft achtervolgd en de rijbaan heeft geblokkeerd zodat ze niet meer wegkonden. Vervolgens begonnen de vier op hem in te rijden.

Bron:  De Telegraaf

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

Liegen op ambtseed is het ergste wat een agent kan doen. Het gevolg hiervan zou oneervol ontslag op staande voet moeten zijn, maar dat zal wel omgezet worden in een taakstrafje van 40 uur.

Gelukkig heeft de rechter dit doorzien.