Verkeer eist minder doden in Drimmelenx

Vrijdag 15 augustus 2003 - MADE - Het aantal verkeersslachtoffers in de gemeente Drimmelen is in de afgelopen jaren fors gedaald. Vorig jaar waren er 27 slachtoffers te betreuren. Zeventien jaar geleden lag het percentage slachtoffers 68 procent hoger. Een verbetering die geen enkele andere gemeente in Brabant evenaart. Hiermee voldoet de gemeente nu al ruimschoots aan de doelstelling van de landelijke overheid, om het aantal dodelijke slachtoffers in 2010 met de helft te verminderen ten opzichte van 1986.


Een woordvoerder van de gemeente meent dat het plan voor verkeersveiligheid een grote rol speelt bij dit succes. Alle woonkernen van de gemeente zijn inmiddels ingericht volgens de modernste richtlijnen. Dat komt vooral neer op verkeersremmende maatregelen. De gemeente maakt bovendien geld vrij om de verkeersveiligheid om de scholen te verbeteren.
Ondanks de aantoonbare vermindering van het aantal slachtoffers, gaan er in de gemeente stemmen op om het snelheidsregime op de doorgaande routes te versoepelen. Het gemeentebestuur neemt hierover na de zomervakantie een besluit.


Het succes in de gemeente Drimmelen staat niet op zich. In heel Brabant is het aantal slachtoffers tussen 2000 en 2003 met zeven procent gedaald, ten opzichte van de periode tussen 1999 en 2001. Opvallend is dat het aantal jonge slachtoffers tussen de 18 en 24 jaar nauwelijks is gedaald.

Bron:  BN/De Stem

Melder: Arno

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram