Verkeersbord in toekomst overbodig





 

UTRECHT - 09/01/03 Automobilisten krijgen in de toekomst via een schermpje in de auto of door projectie op de voorruit alle waarschuwingen en andere informatie op de snelweg toegespeeld. De verkeersborden zullen op termijn verdwijnen. Dat schrijft ochtendkrant De Telegraaf op donderdag.



Rijkswaterstaat begint binnenkort een test met honderd auto´s die worden uitgerust met een geavanceerd informatiesysteem. Overigens komt alleen de strikt noodzakelijke informatie op het beeldscherm om te voorkomen dat de aandacht van de automobilist alleen naar het schermpje uitgaat.



Volgens Hans Wesseling, programmamanager van denktank Wegen naar de Toekomst denkt dat deze manier van informatievoorziening over vijf tot tien jaar gemeengoed zijn. Alle benodigde apparatuur hiervoor is nu al op de markt verkrijgbaar.



Voor de proef wordt een stuk snelweg aangepast om informatie door te sturen naar de deelnemers. De effecten van deze wijze van informatieverstrekking op het gebied van verkeersveiligheid wordt vervolgens gecontroleerd. De pilot Info in de auto moet halverwege 2004 afgerond zijn.

 
 
Bron: Tiscali
 
  1-9-2003  


|

FlitsKaart