Verkeerschaos bij de Kei, maar politie liep door1366x

De politie schiet je niet altijd te hulp als je betrokken raakt bij een auto-ongeluk. Dat ervoer Marloes van der Haagen. Zij reed maandag over de ’s-Gravelandseweg, toen zij de macht over het stuur verloor. Ter hoogte van de Kei botste zij op een geparkeerde auto en reed haar voertuig volledig in de prak.

Marloes belde de politie, maar tot haar grote verbazing wilde deze niet ter plaatse komen. Ze kreeg te horen dat de agenten niet komen voor ongevallen zonder letsel. Door de verkeerschaos die inmiddels was ontstaan, kon de sleepwagen die Van der Haagen had besteld haar niet bereiken. In het verkeer was geen beweging te krijgen. Als niemand zou helpen, zou de situatie voor alle weggebruikers chaotisch blijven. Twee agenten wandelden langs en zagen de opstopping. Via de portofoon hoorden zij naar verluid van de meldkamer dat ze niet in actie hoefden te komen en liepen door.

Uiteindelijk waren het parkeerwachters, in dienst van de gemeente, die Marloes te hulp schoten. Zij leidden het verkeer weer in goede banen.

Bron:  De Gooi- en Eemlander

Melder: drealm

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram