Verkeerscontrole op de A 32 Akkrum.





 

De politie heeft donderdag in samenwerking met de inspectie van Verkeer en Waterstaat, de Douane en de Belastingdienst een verkeerscontrole gehouden op de A32 ter hoogte van parkeerplaats Mandelan richting Leeuwarden en Smarpot Heerenveen.

In totaal werden er 435 auto’s gecontroleerd en 45 vrachtauto’s. Daarbij werd 57 keer proces-verbaal opgemaakt voor onder meer het niet dragen van de autogordel, geen geldig rijbewijs, defecte uitlaat of verlichting en niet handsfree bellen. Verder bleek een bestuurder te veel te hebben gedronken (245 ug/l) en werd er een persoon aangehouden voor niet voldoen aan een vordering.

Bij de vrachtauto’s werd proces-verbaal opgemaakt voor feiten als overbelading, geen gebruik tachograaf geen chauffeursdiploma, overtreding rijtijdenwet en geen eurovignet.

Door de Belastingdienst (motorrijtuigen) werd 11 keer een belastingschuld geconstateerd. Een aantal automobilisten betaalde alsnog (2100 euro in totaal) en drie keer is een auto in beslag genomen omdat men niet kon betalen. In totaal ging het om een bedrag van rond de 9000 euro.

Foto's Hielke Weening

 
 
Bron: Flitsnieuws
 
  6-7-2008  


|

FlitsKaart