Verkeerscrimineel is huurmoordenaar!471x

In het huis van Koos Spee hangt een Delftsblauw tegeltje met de tekst ‘Er zijn leugens, grove leugens en statistiek’ (Afkomstig van het Engelse spreekwoord ‘There are lies, big lies and statistics)’. Nu is een spreekwoord niet altijd een waar woord, maar dat men geen appels met peren mag vergelijken, daar is iedereen het wel over eens. Lenin zei het al: "Een leugen die vaak genoeg verteld wordt, wordt vanzelf waarheid".Bepakt met de wijsheid van het eerste spreekwoord en het laatste gezegde van bovenstaande en de rest negerende sprak de heer Spee op de landelijke herdenking van verkeersslachtoffers in Middelburg. Hier poneerde hij de stelling dat ‘op geen enkel terrein binnen de criminaliteit jaarlijks zo veel doden en gewonden vallen als binnen de verkeerscriminaliteit’. Zijn propagandapartner, de Zeeuwse politiechef Fup Goudswaard, deed ook nog een sterk aan inflatie ingeboete duit in het zakje en noemde de veroorzakers van een dodelijk ongeluk ‘even crimineel als de huurmoordenaars die verantwoordelijk zijn voor de recente reeks van liquidaties.’ Een vergelijking die absoluut mank gaat, uitsluitend bestemd is voor zeer naïeve toehoorders en alleen bedoeld is om op een goedkope manier te scoren bij een dergelijk trieste bijeenkomst als een landelijke herdenking. De meeste dodelijke ongevallen zijn namelijk een ongelukkige samenloop van omstandigheden waar de wil om iemand te doden niet aanwezig is. (Zie hiervoor ook de verzameling persberichten die Flitsservice.nl sinds kort op haar frontpage heeft staan.) Dat is bij een huurmoordenaar wel anders! Nu is het wel zo dat de overheid meer succes heeft bij het opsporen van "verkeerscriminelen" dan bij huurmoordenaars, maar dat is een ander verhaal.Een veroorzaker van een dodelijk verkeersongeval bestempelen als een huurmoordenaar is een klap in het gezicht van de mensen die de rest van hun leven onder schuldgevoelens gebukt gaan. Wat te denken van de naasten van het kind dat bij het achteruitrijden van de auto over het hoofd werd gezien en ter plaatse overlijdt? Alleen in 2003 heeft dit zich in ieder geval al drie maal afgespeeld. Huurmoordenaars? Een grove belediging!Uiteraard doelt hij op de echte verkeerscriminelen die met een dronken hoofd de naald van de snelheidsmeter naar de bovenste regionen laat klimmen en vervolgens iemand de dood in jagen. Deze lieden worden echter over één kam geschoren met de brave huisvader die per ongeluk 4 km/h te snel rijdt over een weg die tot enkele maanden geleden nog een maximum had van 80 km/h en thans een 30 km/h zone is. Deze manier van appels met peren vergelijken levert de overheid echter wel honderden miljoenen euro's op en dat is waarschijnlijk de reden dat de heren Spee en Goudswaard niet tot de orde worden geroepen. Laten we afsluiten met een wijsheid voor hen uit Chaucer's Pardoner’s Tale: “Greed is the root of all evil.’

Bron:  Flitsservice.nl

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

PS: Nog even een paar woorden over dodelijke ongevallen waar kinderen bij betrokken waren. Ook al wil 3VO u laten geloven dat een derde hiervan op weg naar school op brute wijze van hun kinderfietsje is gereden door een snelheidsmaniak in 2003, de waarheid ligt een stuk genuanceerder.

Zie hiervoor de informatie op de volgende link http://www.beterveilig.nl/publicaties/itembv4.htm
en lees vooral ook de voetnoten.Verkeerslachtoffers worden smakeloos gebruikt om de huidige handhaving te rechtvaardigen. Bovenstaande toespraakjes zijn elk jaar hetzelfde terwijl er onvoldoende aan het vaststellen van ongevalsoorzaken, educatie en preventie gedaan wordt. Waarom niet elke avond een Postbus51- spotje op TV met 'de vermijdbare klapper van de dag' ?