Verkeersproject gewaarborgd tot 2010





 

EMMEN - De toekomst van het bureau Verkeershandhaving van de politie in Drenthe is gewaarborgd tot 2010. Daarmee zijn de 28 medewerkers eveneens verzekerd van hun baan bij dat bureau. Het ministerie van justitie heeft daarvoor geld vrijgemaakt. Het project 'Boetegeld = Sneu geld' stopt overigens met ingang van 1 juli dit jaar. Gekeken wordt naar een soortgelijk vervolg.



De actie begon in 1999 voor de duur van vier jaar en had vijf speerpunten: snelheid, alcohol, rood licht en de controle op het dragen van de autogordel en de bromfietshelm. ''Ik kan mij voorstellen dat het volgende project vrijwel in dezelfde vorm wordt voortgezet, maar dat moet allemaal nog worden bekeken'', zegt Bert Visser van het bureau Verkeershandhaving.



Speerpunt



Volgens hem moet daarover eerst overeenstemming worden bereikt met partners als wegbeheerders en Justitie. Visser: ''Het is best mogelijk dat er een speerpunt bijkomt, zoals bumper kleven. Of dat er een onderdeel wordt geschrapt. Maar een feit blijft dat we in ieder geval tot 2010 actief blijven met de controles. Controles die gericht zijn op het terugdringen van het aantal doden en gewonden ten gevolge van verkeersongevallen.''



Er zijn in Drenthe elke dag zeven radarauto's onderweg, er wordt gecontroleerd met de lasergun en er zijn in de gebieden Assen, Emmen en Hoogeveen meer dan twintig flitspalen en rood lichtcamera's geplaatst.



Rinze de Jong

verkeershandhaving;politie drenthe

 
 
Bron: Dagblad van het Noorden
 
  2-3-2003  


|

FlitsKaart