Vertwouwen





 

Met de miljoenennota van Prinsjesdag 2004, introduceerde de overheid haar eigen spraakgebrek. Bedwelmd van de hoge alcohol en auto inkomsten spreekt de overheid tegenwoordig met een *dubbele* gespleten tong.



De komende periode staat vewtwouwen centraal. Je zou er een zere teen van krijgen!



Het plan is om stevige drinkers harder aan te pakken, rokers te ontmoedigen en natuurlijk heeft de verkeersveiligheid een topprioriteit gekregen. Vice-premier Zalm vertelde het als volgt in Twee Vandaag over tabaksaccijns: “Het mooie van een verslaving is, dat die niet van de één op de andere dag verdwenen is en de overheid belast ongewenst gedrag”. Slechts een paar uur na het uitspreken van de troonrede zet Zalm zelf al een kras in het opgeroepen vewtwouwen.



Met 20% meer inkomsten uit verkeersboetes lijkt het wel snor te zitten met de prioriteit, alleen de verkeersveiligheid zelf, ja, daar moeten we maar op vewtwouwen. Waar we wel op kunnen bouwen is, dat er meer geflitst moet worden. De trajectcontrole op de A4 verdient al een half miljoen Euro per week. Er moet dus volgens hetzelfde idee ook meer verkeersveiligheid komen op 30 andere wegen.



Het puntenrijbewijs heeft geen effect op het aantal verkeersslachtoffers, toch moet het er komen vanwege de “verkeersveiligheid”. Deze vreemde zin stond in een brief van het ministerie aan de Tweede Kamer. Zelfs de meest brave burgers zijn tegen het puntenrijbewijs, maar treinreiziger Sharon Dijksma van de PvdA is vóór.



PvdA fractievoorzitter Wouter Bos, dié is pas te vertrouwen. Die had een alternatieve miljoenennota opgesteld waarbij de zwakkeren het beter zouden krijgen. De automobilisten zouden dit gaan betalen. Daarmee lijkt de PvdA weer van mening te zijn, dat vooral de automobilist solidair moet zijn, met mensen die op de PvdA stemmen, Door dat stemgedrag krijgt de PvdA meer macht, zodat deze partij kan afdwingen dat automobilisten nóg meer solidair moeten worden.



De miljoenennota lijkt te zijn gebaseerd op ingrijpende bezuinigingen in de uitgaven en de graaibaarheid van de inkomsten. De manier waarop de burger wordt uitgezogen begint op middeleeuwse toestanden te lijken. In die tijd moest een boer 90% van zijn graanveld afstaan aan de staat terwijl hij verder aan zijn lot werd overgelaten.



De politie is fanatiek belastinginner geworden. Met het radar detectorverbod, trajectcontroles en flitsapparatuur in vuilnisbakken stelt de overheid zich agressief op om deze staatsinkomsten veilig te stellen. Berichten van de zuurstokpyromaan zijn gniffelend ontvangen in de anti flitswereld, toen er weer een paar politieauto’s in de brand waren gestoken.



Hoewel het opperhoofd van het mowaal in het ziekenhuis ligt, zal zijn oproep tot vewtwouwen niet zoveel navolg krijgen. In de ogen van de automobilist zijn brandstofaccijnzen, flitsboetes en ander flutsmoezen voor hogere staatsinkomsten weggegooid geld.



De overheid wil veel geld verdienen aan vewtwouwen, maar of zij ook het vewtwouwen verdient is eigenlijk zelfs geen vraag.

 
 
Bron: Flitsservice
 
  22-9-2004  


|

FlitsKaart