Vervolg voor straatraces in Drachtenx

DRACHTEN - De tweede proef met legale straatraces op de airstrip bij Drachten wordt op 5 juli gehouden. Dat is de conclusie die het college van burgemeester en wethouders van Smallingerland woensdagmorgen heeft getrokken uit de evaluatie van de eerste proef op vrijdag- en zaterdagavond.
Wat burgemeester Pieter van der Zaag betreft komt er ook nog een derde experiment. ,,We trekken pas de eindconclusie na de derde test.'' Hiervan is de datum nog niet bekend. Eerst zou de laatste op 2 augustus plaatsvinden, maar vanwege de vakantieperiode wordt die uitgesteld.De eerste legale straatrace verliep prima volgens woordvoerder Paul Lansen van Smallingerland. Hij prees de organiserende Dutch Hot Rod Associaton, die ook altijd de dragraces in Drachten houdt.Alleen het parkeren verliep op de eerste avond wat chaotisch. De volgende avond was dat al verholpen door de in- en uitgang van de terreinen te scheiden. Op beide avonden kwamen in totaal zo'n 13.000 bezoekers en ruim 150 straatracers af.

Bron:  Leeuwarder Courant

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

Vanavond hoorde ik op het nieuws dat streetraces de kop in gedrukt gaan worden.
Oke zou je zeggen ieder zijn mening. Maar ook de politie vond het legaliseren van de races niet een goed plan. Want dan krijg je allemaal van die jongelui die naar die races rijden en ook dat kan voor gevaarlijke taferelen zorgen.Dan ga je je toch afvragen...Wie spreekt zichzelf nu elke keer tegen? De politie of de racers? :)